En ljuvligt god fläskfilérätt från Danmark.
Instruktioner
- Ugn: 200 grader
- Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom. Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
- Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart, ca 30-35 minuter. Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
- Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen bredvid. Garnera med bär och färska örter. Bjud hasselbackspotatis, en god grönsallad och gelé till.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilket toppengott recept!!
Fantastiskt god! Omtyckt av alla våra gäster.
Enkelt och fantastiskt gott. Fick många frågor ang. receptet.
Lät godare än vad det var. Såsen var inget vidare. 3:a i betyg från mig.
Stående ovationer från gammal till ung. :) Enkelt och gott. Minstingen på 8 år inklusive 16 åringen åt såsen med sked.... tills de hörde vad det var i den ;) 8 åringen tittade på mig och sa: -Ok, mamma det må vara äcklig ost i såsen men den här blir numer min favorit!