Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i sås med hasselbackspotatis

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkel och väldigt gott. Omtyckt av många då såsen blir så god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär skåror som hasselbackspotatis är känt för. Som att skiva potatisem fast inte hela vägen. Smöra en ugnsfast form och lägg ner potatisarna. Pensla potatisen med flytande margarin och strö över rikligt med ströbröd och salta. In i ugnen med potatisen.
  2. Nu kan du förbereda sallad och putsa filén. Börja steka köttet genom att skära filén i ca 1 cm stora skirvor. Peppra båda sidorna av filébitarna med salt och vitpeppar.
  3. Stek kötet tills det är genomstekt. Häll sedan över matgrädden för sås och tillsätt ketchup samt senap. Trixet nu är att man ska ha hälften så mkt senap som ketchup och såsen ska varken smaka de ena eller de andra för då är den perfekt (man ska inte heller känna smaken av grädden). Man får testa sig fra, vilket kan leda till att man har mer ketchup och senap än receptet säger.
  4. Såsen ska få en lätt mörk aprikos färg och sedan koka ihop någon minut med fläskfilén. Om potatisen inte är klar rukar jag låta köttet och såsen småputtra på svag värme. När potatisen fått fin färg är det dags att äta och njuta med en god sallad och ev vitlöksbröd!

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • sotnot 20 december 2010

    Vore roligt om någon ville ge en kommentar då ni nu är ett gäng som sparat recpetet. :)

  • EmptySvante 15 november 2011

    Jätte bra! ska använda detta till hemkunskaps uppgift imorrn

  • sotnot 29 december 2011

    Kul att många laddar ner recpetet, men vore kul att veta vad folk tycker också :), man kan hetta till det lite med att byta ut ketchuoen till chillisås.

  • alexandraenderberg 29 januari 2012

    verkar riktigt gott... sa testa detta... och ett tips med hasselbackspotatisen, är att lägga den i en sked, så kan man aldrig skära för långt:) riktigt suger på såsen:) återkommer om hur det gick:)

  • PoppaJoe 18 januari 2015

    Använde mig av ditt recept gällande fläskfilén och såsen, men bytte ut dina hasselbackspotatis mot ett recept med hasselbackspotatis med vitlök och västerbottenost. Gästerna gillade detta mycket, men barnen(3 & 5) var inte helt förtjusta i såsen. Stort tack för ett lättlagat och mycket gott recept!

  • sotnot 18 januari 2015

    Vad glad jag blir, tack :) ska testa ditt tips där!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.