Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosastekt kalvfilé (fläskfilé) med citronsmörsås och dillcrème.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vårens första primörer. Finstämda smaker till den rosastekta kalvfilén (blir lika bra med fläskfilé).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttet: Putsa köttet, salta och peppra. Hetta upp smöret i en stor stekpanna och bryn filén runt om. Lägg filén i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 125 grader. Stek filén mitt i ugnen och sätt i en termometer. Kalvfilén ska uppnå 58 grader och fläskfilén 68 grader. Låt köttet vila 15 minuter innan det skivas upp.
  2. Grönsaker: Koka upp lättsaltat vatten. Lägg först i morötterna och låt koka ca 3 min. Lägg sedan i sockerärtor, rädisor och salladslök och låt koka ytterligare ca 1 min. Ta upp grönsakerna och lägg i isvatten, ställ i kylen fram till servering.
  3. Citronsmörsås: Koka upp vatten och buljongtärning Smaka av med citronskal och citronsaft. Red av med maizena majsstärkelse utrört i lite vatten (hit kan förberedas)
  4. Dillcrème: Mixa sötmandeln i matberedare. Skär osten i mindre bitar. Tillsätt osten och dillen till den mixade sötmandeln och kör matberedaren ytterligare en stund tills det blir en smulig massa. Lägg upp den smuliga massan i en skål och rör i philadelphiaost, gräddfil, salt och peppar.
  5. Servering: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka upp vatten och häll det över grönsakerna. Värm såsen och blanda i smör och gräslök.
  6. Lägg upp potatis och grönsaker på tallrikar. Lägg på köttskivorna. Lägg upp en klick av dillcrèmen. Häll på såsen.
  7. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.