Vårens första primörer. Finstämda smaker till den rosastekta kalvfilén (blir lika bra med fläskfilé).
Instruktioner
- Köttet:
Putsa köttet, salta och peppra.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna och bryn filén runt om.
Lägg filén i en ugnsfast form.
Sätt ugnen på 125 grader.
Stek filén mitt i ugnen och sätt i en termometer. Kalvfilén ska uppnå 58 grader och fläskfilén 68 grader.
Låt köttet vila 15 minuter innan det skivas upp.
- Grönsaker:
Koka upp lättsaltat vatten. Lägg först i morötterna och låt koka ca 3 min. Lägg sedan i sockerärtor, rädisor och salladslök och låt koka ytterligare ca 1 min.
Ta upp grönsakerna och lägg i isvatten, ställ i kylen fram till servering.
- Citronsmörsås:
Koka upp vatten och buljongtärning
Smaka av med citronskal och citronsaft. Red av med maizena majsstärkelse utrört i lite vatten (hit kan förberedas)
- Dillcrème:
Mixa sötmandeln i matberedare.
Skär osten i mindre bitar. Tillsätt osten och dillen till den mixade sötmandeln och kör matberedaren ytterligare en stund tills det blir en smulig massa.
Lägg upp den smuliga massan i en skål och rör i philadelphiaost, gräddfil, salt och peppar.
- Servering:
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Koka upp vatten och häll det över grönsakerna.
Värm såsen och blanda i smör och gräslök.
- Lägg upp potatis och grönsaker på tallrikar. Lägg på köttskivorna. Lägg upp en klick av dillcrèmen.
Häll på såsen.
- Ät och njut!
Publicerat den
19 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar