Denna rätt har vi ofta bjudit på och varit väldigt uppskattad av våra vänner. Bra eftersom man kan förbereda i förväg.
Instruktioner
- Putsa köttet och skär bort hinnorna. Skär ett djupt snitt på längden och vik ut köttet. Banka ut det lite med knytnäven. Krydda med salt och peppar.
- Riv osten, strimla tomaterna och skinka. Fördela det ovanpå fläskfilén. Vik ihop fläskfilén så att den ser hel ut. Linda de 4 skivorna parmaskinka runtom hela filén och fäst med steknålar eller tandpetare. Fyll fläskfilén och bryn den. Lägg den sedan i kylen till strax innan den ska avnjutas. Då får den stekas klar i ugnen.
- Bryn filén runtom i lite matfett. Lägg över den på ett eldfast fat. Ska den serveras senare så ställ i den i kylen så snabbt som möjligt. Hit kan rätten förberedas.
- Stek filén klar mitt i ugnen i ca 25-30 minuter på 200 grader.
- Ansa purjolöken och strimla den tunt. Häll tomaterna i en sil och låt de rinna av.
- Fräs purjolöken till såsen i lite matfett så att den blir mjuk och glansig. Tillsätt de avrunna tomaterna, grädde, buljongtärning, citronsaft, tomatpuré och pressad vitlök. Låt såsen koka några minuter,. Smaka av med salt, peppar och socker. Tycker du att såsen är för tjock kan du späda den med vatten eller grädde. Såsen kan du göra färdig i god tid och sedan bara värma.
- Skär köttet i bitar och servera med valfritt ( vi har haft potatisgratäng, pressad potatis och klyftpotatis och potatiskaka. ) och en sallad till.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god, har bjudit på den här flera gånger efter att jag sparat receptet! Tips! Använd stektermometer