Gottigott!!!
Gjorde den här rätten igår till familjen, de tyckte maten var supergod!!
För de som undrar vad pommes Anna är, så är det som en potatisgratäng, fast utan grädde och med mer smör istället.
Instruktioner
- Baconlindad fläskfilé:
Dela fläskfilén i två stora delar och stek dem så de får färg. Skär delarna i 1 cm tjocka skivor. Krydda med lite sal, peppar och salvia, fördela vitlöksosten på hälften av skivorna. Lägg ihop två och två i en ugnsfast form och linda bacon runt om. Kör i ugnen i 225 grader ca 20-30 minuter, tills baconbitarna fått färg.
- Pommes Anna:
Skala och skölj potatisen och skär den i tunna skivor. Smörj en ugnsfast form och varva potatisen i den. Krydda med salt, vitpeppar och vitlök mellan varven och lägg matfettet i klickar över potatisen.
Grädda i 225 grader 30-40 minuter tills potatisen är mjuk och jag tycker om när den är lite brun och knaprig ovanpå.
- Champinjonsås:
Bryn margarin, lägg i de skivade champinjonerna och fräs tills de fått färg. Tillsätt löken och låt den fräsa några minuter. Strö över vetemjöl och rör om. Blanda ner vatten, fond eller skyn, från köttet, som är i ugnen, grädde och soya
Låt såsen småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar. Jag hällde även i lite socker, det blev en jättegod smak!
Publicerat den
23 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott!!
Jo...visst var det gott!!! Jag har även gjort receptet och bytt ut salvian mot basilika...nästan bättre tyckte vi!!! Sedan får man ha lite koll på fläskfilén i ugnen...eftersom det ibland kan bli massor av vätska och då blir köttet och boconen "kokta" istället...så då måsta man hälla av lite av vätskan. Annars ett kanon gott recept!!!