Ädelost och portvin god smak åt grytan.
Instruktioner
- Skala och hacka lökarna.
Fräs i matfett i en traktörpanna. Salta och peppra. Strö över mjölet, häll i grädde, crème fraiche och senap. Låt såsen koka ett par minuter, ställ pannan åt sidan.
- Skölj och strimla paprikan.
- Skiva fläskfilén i 2 cm tjocka skivor.
Bryn dem i en stekpanna, salta och peppra.
Lägg över köttet i såsen. Skölj ur stekpannan med ½ dl vatten, sila ner skyn i traktörpannan.
Smula ner 3/4 delar av ädelosten och smaka av med portvinet. Låt grytan puttra ihop på svag värme.
Lägg i haricots verts och den strimlade paprikan.
Låt allt bli genomvarmt.
Smula den resterande osten över grytan.
- Servera med kokt ris och en god grönsakssallad.
Publicerat den
15 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkar jättesmarrig, måste jag prova.../ Monika