God gratäng med mycket smak som passar till korv, kycklin,g kött, fisk...det mesta! Och väldigt lätt att göra också. Blir godast med en stark riven ost.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Lättgjord och godare än den ser ut. Absolut nyttig med den suveräna broccolin! Ska prova med smetana istället för crème fraiche när jag får tag på det. Men smaken var ju mild och fin ändå.
PS. Lägg gärna i mer broccoli, för det blev mycket "sås". Då kanske den räcker till 4 pers, knappast annars. Men steker man t ex ett par skivor kassler till, så räcker den till fler. Gratängen är dock god också utan kött.
i originalreceptet ska det t o m vara ännu mindre broccoli. men som personen nedan skriver blir det mycket sås, det går absolut bra att lägga till mer broccoli! Man kan säkert dubbla mängden broccoli om man vill.
Mycket gott. Jag dubblade broccolin som någon föreslog och jag tyckte det blev perfekt. Hade bräckt skinka till. Kommer absolut att göra gratängen igen. Tack för receptet.
Gratängen verkar god, men ska broccolin bara kokas i 2 dl vatten? Det verkar vara för lite för att kunna täcka broccolin.
Vilken god gratäng, men vinner helt klart på att broccolimängden ökas. Lite för "såsig" om man gör enligt originalreceptet (tycker jag). Lättgjord och, som sagt, mycket god!! Tack för receptet!
Mycket god och enkel att laga. Jag ökade också på mänden broccoli. Minegen
fattar heller inte hur man ska kunna täcka all broccoli med 2 dl buljong. jag täcker all brccoli med vatten och ökar på med buljongtärningar