Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig broccoligratäng LCHF

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

God gratäng med mycket smak som passar till korv, kycklin,g kött, fisk...det mesta! Och väldigt lätt att göra också. Blir godast med en stark riven ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen. Lägg i broccolin och koka ca 2 minuter.
  2. Lyft upp broccolin och lägg över i ugnsform.
  3. Blanda crème fraiche och buljongen. Koka samman.
  4. Drag kastrullen från plattan och blanda i 2 dl av den rivna osten.
  5. Häll såsen ovanpå broccolin och strö över den sista osten.
  6. Krydda eventuellt med örtsalt.
  7. Gratinera högt i ugnen i 10 min 250 grader.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Mokka 3 september 2010

    Lättgjord och godare än den ser ut. Absolut nyttig med den suveräna broccolin! Ska prova med smetana istället för crème fraiche när jag får tag på det. Men smaken var ju mild och fin ändå.

  • Mokka 3 september 2010

    PS. Lägg gärna i mer broccoli, för det blev mycket "sås". Då kanske den räcker till 4 pers, knappast annars. Men steker man t ex ett par skivor kassler till, så räcker den till fler. Gratängen är dock god också utan kött.

  • Shoutoutloud 3 september 2010

    i originalreceptet ska det t o m vara ännu mindre broccoli. men som personen nedan skriver blir det mycket sås, det går absolut bra att lägga till mer broccoli! Man kan säkert dubbla mängden broccoli om man vill.

  • Disen 7 september 2010

    Mycket gott. Jag dubblade broccolin som någon föreslog och jag tyckte det blev perfekt. Hade bräckt skinka till. Kommer absolut att göra gratängen igen. Tack för receptet.

  • beatrix001 9 september 2010

    Gratängen verkar god, men ska broccolin bara kokas i 2 dl vatten? Det verkar vara för lite för att kunna täcka broccolin.

  • gemag 10 september 2010

    Vilken god gratäng, men vinner helt klart på att broccolimängden ökas. Lite för "såsig" om man gör enligt originalreceptet (tycker jag). Lättgjord och, som sagt, mycket god!! Tack för receptet!

  • minegen 27 juni 2012

    Mycket god och enkel att laga. Jag ökade också på mänden broccoli. Minegen

  • emmen 13 augusti 2016

    fattar heller inte hur man ska kunna täcka all broccoli med 2 dl buljong. jag täcker all brccoli med vatten och ökar på med buljongtärningar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.