- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En köttfärssås gjord på hemkokt älgfond samt älgfärs.
Instruktioner
- Finhacka den gula löken, vitlöken samt habaneron och fräs dem i smör. Klicka ned tomatpurén och fräs i ca 30 sekunder, tillsätt sedan älgfärsen.
Bryn färsen tills allt fått färg.
- Tillsätt de krossade tomaterna, älgfonden och buljongtärningen.
- Skala och riv morot samt palsternacka medan såsen får puttra i några minuter. Tillsätt morot och palsternacka och krydda efter smak.
- Låt det sedan puttra på i 10 minuter medan pastan kokar och du ordnar med eventuella tillbehör.
- Wokade morotsstavar, paprikastavar, haricoverts samt strimlad rödlök passar mycket bra som dekorativt tillbehör.
Publicerat den
4 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar