Sås till älgfilé recept

Laddar...
Din sökning gav 16 träffar

Älgfilé med kanel- och vinbärssås samt rotfruktskaka
Älgfilé med kanel- och vinbärssås..

Underbart mör filé med häftiga viltsmaker kombineras med en mörkröd sås på vin och svarta vinbär som får ett friskt och fräscht inslag av körsbär. En krämig, soligt gul rotfruktskaka fullbordar denna..Ugnsbakad älgfilé med pepparrostade morötter samt svampsmör och enbärssky, till serveras en rostad vitlök och potatis puré
Ugnsbakad älgfilé med pepparrosta..

Ugnsbakad älgfilé Putsa filén. Gnid in köttet i salt och peppar. Bryn det i lite smör tills den fått en gyllenbrun färg. Stek sedan filén på galler i ugn på 80° till dess innertemperatur är 54°. Tag ..


Cognacsgravad älgfilé, ostflarn & glaserade lingon
Cognacsgravad älgfilé, ostflarn &..

Älgfilén kan ersättas med renfilé eller oxfilé. Storleken på dessa varierar och receptet här är gjort på en större köttmängd än vad som går åt. Beräkna ca 50 g gravad filé per person och förrätt. Til..
Viltfilé med rönnbärssås
Viltfilé med rönnbärssås

Så här beskrivs rätten i Bjudningsboken 20. "Högvilt med fina tillbehör. Förutom såsen, gärna lite hjortron eller mylta, spritsad, gratinerad pommes duchesse och sockerärtor". Jag har servererat pre..


Sotad älgfilé med picklade rotfrukter och senapsvinägrett
Sotad älgfilé med picklade rotfru..

1. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken på längden och rosta i ugnen tills den är helt svart. Ta ut låt svalna och mixa i en kaffekvarn. Salta och rulla köttet i purjolöksaskan. Lägg på dubbel plastfil..Filé Wellington av älg
Filé Wellington av älg

Har själv inte provat denna ännu men den verker supergod. Det stod att detta var en populär rätt på det tidiga 1800-talets banketter.


Älgtournedos med potatisplättar
Älgtournedos med potatisplättar

Putsa filébitarna och krydda och salta dem runt om. Bryn de sedan hastigt i smör runt om så de får färg. Gör 2 djupa kryss på varje och tillsätt getost så de fylls. Sätt in de i ugnen på 250 grader ..


Renkalvytterfilé med rödkålskräm, stekt svamp och svartvinbärssky
Renkalvytterfilé med rödkålskräm,..

Det smakrika viltköttet får sällskap av krämig kål och vinbär. Detta är verkligen en festrätt med väldigt goda smakkombinationer! Renkalvfilé kan ersättas med hjort- eller älgfilé.