Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till kyckling och ris

Kyckling och ris går alltid hem hos barnfamiljen. Det är gott, går snabbt och kan varieras med olika tillbehör och såser. En klassisk sås till kyckling och ris är har en balanserad smak av curry. Det är också gott att göra en sås till kyckling och ris med creme fraiche. Använd gärna en smaksatt creme fraiche för enkelhetens skull, förslagsvis franska örter som passar bra till kyckling. Du kan välja att servera en kall sås till kyckling och ris eller om du föredrar en varm. Väljer du en kall sås kan du med fördel använda smaker som honung, dijon och citron som smakar riktigt gott tillsammans med kyckling. Servera med en fräsch sallad och du har en komplett och fantastiskt god middag på ett kick!


Koka ris Koka grädden på svag värme i en kastrull Ha i alla kryddor. Tärna paprikan i små bitar stek snabbt i olja ha sen i den i såsen. Lägg sen när kycklingen strax innan servering....

25 min
3-4

Hacka röd lök och tomat i små bitar. Blanda ner det i creme fraichen. Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak. Klar att servera!...

5 min
3
12

Strimla kycklingfilén. Stek den i smör och krydda med salt och peppar. Tillsätt wokgrönsakerna och stek en lite stund. Blanda grädde, creme fraiche, sweet chilisås, paprikapulver och cayennepeppar....

2-3
10

Tina kycklingen, gärna i kylskåp över natten. Dela kycklingen i två delar, klappa in salt, peppar och grillkrydda på utsidan och insidan. Bryn kycklingen i lite margarin/smör runt om tills den f...

4-6
4

Skär kycklingköttet i strimlor. Skölj ocvh strimla sellerin. Häll tomaterna med spad i en kastrull. Tillsätt selleri, vinäger, sötningsmedel och kapris. Låt alltsammans koka på svag värme under l...

30 min
2

Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas...

4
13

Gör så här: Koka riset och ställ sedan undan. Hetta upp oljan i en wok. Lägg ner nötterna och fräs tills dom blivit gyllenbruna. Häll ner i en skål och lägg åt sidan. Skär salladslöken i strimlor...

1 h
4
7

Skär kycklingen i bitar och vänd som hastigast i lite vetemjöl. Stek i matolja och smör tills kycklingen är gyllengul. Lägg undan på hushållspapper. Blanda potatismjöl med 1,5 dl vatten. Bryn finha...

4
1

Tärna äpple och gurka och blanda med gräddfilen. Krydda med senap, salt och peppar. Låt såsen stå kallt till servering. Sätt ugnen på 200*. Lägg ut kycklingbitarna med mycket mellanrum i en ugn...

4

Koka riset enligt anvisningar. Stek upp qournbitarna (som här används istället för kyckling) och häll på såsen, låt småputtra några minuter. Servera!...

20 min
2

Puttra broccolin i en kastrull med vatten utan salt tills den är klar så gaffeln har samma motstånd genom tjälken som en kokt potatis. Hacka sen ner broccolin i ca 5 mm bitar och osten i mindre b...


Bryn kycklingen i lite smör, tillsätt lök, vitlök och majskorn på slutet. Häll blandningen i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, cheddardip, tacomix och salsan. Häll det över och strö över rive...

4-5
41

Sätt ugnen på 225 gr. Koka riset i lättsaltat vatten enligt beskrivning på rispaketet. Skär kasslern i tärningar eller stavar och bryn den i 4 tsk flytande margarin eller olja. Slå i de skivade s...

50 min
4
27

Bryn kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Vispa ihop crème fraiche, vispgrädde, sambal oelek, soja samt vitlök. Låt detta koka upp. När såsen kokat upp häll den över kycklingfiléerna oc...

4
11

Blötlägg lergrytan i kallt vatten mist i 15 min hela grytan ska vara täckt av vatten. Blanda oljan med salt, peppar, soja och curry. Häll i citronsaften i kycklingen och därefter dragonen. Lägg kyck...

1 h 45 min
4
10

Lägg kycklingfiléerna, frysta eller tinade, i en ugnsfast form. Ta några varv med pepparkvarnen över filéerna. Skär baconet i små bitar och stek. Blanda crème fraiche, grädde, soja, sambal oele...

1 h
6
9

Kycklingfiléerna läggs i en mindre långpanna eller eldfast form. Krydda lätt. Rör samman övriga ingredienser förutom osten som får koka i 2 minuter. Häll såsen över kycklingfiléerna och strö öv...

6-8
8

Sätt ugnen på 220 grader. Dela potatisarna i klyftor. Skala vid behov. Smörj en ugnsform med olivolja. Rör runt potatisarna i oljan. Krydda med vitlökspeppar, timjan och flingsalt. Sätt in i ugn...

6-8
7

Skär kycklingfiléerna i 3 delar vardera. Stek och krydda dem till fin färg. Lägg dem i ugnsform. Strimla purjon och skär paprikan i mindre bitar. Skär även tomaterna i mindre bitar. Vispa och koka upp...

1 h
6
7

Strimla och stek kycklingfilerna. Knaperstek baconet. Lägg kycklingen i en gratängform och strö över baconet. Hacka purjolöken, paprikan gärna i matmixter. Strö detta över kycklingen och baconet. Ha...

6
6

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Tillsätt sambal oelek och blanda om. Blanda maizena och salt, vänd i kycklingbitarna och ställ åt sidan. Skär purjon och paprikan i mindre bitar och ställ åt sida...

8
5

Skär kycklingen i 4 delar per filé, salta och krydda den. Stek den så den får fin färg runtom, lägg i ugnsform. Vispa ihop grädde, crème fraiche och ajvar och koka ihop den. Skär paprikorna i mindre...

45 min
4-6
4

Sätt ugnen på 175 grader. Tina kycklingklubborna men de behöver inte vara helt tinade och går faktiskt att använda även om de är helt frysta men då bör man ha dem i ugnen 1½ timme. Smält smöret oc...

1 h 15 min
3-4
4

Sås: Hetta upp rapsolja i en såspanna eller kastrull. Fräs vitlök, chilipeppar och rödlök några minuter i oljan, utan att de tar färg. Tillsätt ananasjuice, vinägerblandning, socker och soja, rör o...

45 min
4
3

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.