Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Såser/stuvning

 
  • Serverar: 1-4 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Sätter smak på maten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Brun sås: Lägg 2 msk smör i en stekpanna , när den slutat fräsa, lägg i 1 msk mjöl, rör om låt mjölet få färg, späd med vatten(mager sås), grädde lite godare sås, till en lagom konsistens låt mjölet svälla i pannan, späd eftersom, salta och lägg i en Köttbuljong tärning. Oc du har en god brunsås.
  2. Vit sås eller grund för stuvning. Lägg 2 msk smör i en kastrull, när smöret börjar smälta, så börja röra ner 1 msk mjöl, späd direkt med mjölk, fortsätt och rör om till en lagom konsistens, späd efter behov. salta o peppra. Färdig Vitsås. Uteslut vitpepparn och du har en stuvning för makaroner, kokta morötter, kokt vitkål, mm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.