Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad oxfilé med två såser och smörsvängd färskpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillat är gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt köttet ligga framme i rumstemperatur. Skrubba potatisen noga och koka den.
  2. Blanda ihop ingredienserna till den gröna såsen som sedan är färdig att serveras kall.
  3. Fräs vitlöken i olivolja på medelvärme någon minut. Tillsätt tomater och kryddor. Låt sedan såsen puttra tills den tjocknat. Skär oxfilén i 4 skivor. Salta och peppra. Grilla/stek sedan oxfiléskivorna i 6-8 minuter - beroende på hur välgrillat man vill ha köttet. Dela potatisarna längs med på mitten. Smält smör i en kastrull. Tillsätt citronskal och persilja. Lägg i potatisen och sväng runt kastrullen.
  4. Servera på varma tallrikar. Låt tallrikarna stå ca 5 minuter på gallret i 75 graders varm ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.