Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstig Skinkstek med sås

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Smakrik och väldigt god. Och såsen blir helt underbar. Smaklig måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn skinksteken runt om i en gryta. Krydda. Skala morötterna, löken och äpplena. Dela sedan i mindre bitar och lägg i grytan tillsammans med vatten och katerinplommon. Låt sedan puttra i en och en halv timma.
  2. Ta sedan upp steken och låt den ligga och vila i ca 5 minuter innan den skärs upp. Under tiden, sila stekskyn fri från lök, morötter, äpplen och katrinplommon (spara).
  3. Koka sedan upp stekskyn och tillsätt grädde, red av och ev. krydda mer med salt och peppar.
  4. Lägg steken på ett uppläggnignsfat och garnera runt om med lök, morötter, äpplen och katerinplommenen från den av silade skyn.
  5. Severa med kokt potatis, Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • rehing 24 maj 2010

    Har provat den här steken med den underbart goda såsen.Tack för receptet Mvh Ingegerd.

  • Lunchdax 10 november 2010

    Här var det delade åsikter. Föräldrarna tyckte den var väldigt god ("gammal svensk hederlig mat som på 70talet"), lillebror OK och medan jag inte alls gillade den. Jag tyckte att steken i sig var ok men aningen smaklös och konstig tråkig smak. Såsen som jag gjorde på vanlig mjöl-redning utan grädde blev lite sur - pga frukterna/grönsakerna?? Fast de andra tyckte inte den var sur utan "som den ska". Så sammanlagt: föräldrarna ger en 4a, lillebror en 3a och jag bara en 2a. Det blir då en 3a i betyg. Ett tips från mina föräldrar är att ha till stekta äppelbitar med salt o peppar.

  • ROSJA 11 november 2010

    Väldigt gott! Kommer att använda mig av receptet fler gånger.

  • Haw 16 augusti 2011

    Underbar sås blev det men jag tyckte att köttet var en aning smaklöst. Skulle gärna klappat in med lite kryddor som fått stå en stund så kanske det hade smakat mera. Men jag kommer säkert testa igen.

  • maggan123 1 februari 2015

    Det blev en supergod sås, jag tog 8 katrinplommon, lite köttbuljong i pulverform och lite soja för färgens skull, jag kommer att göra denna rätt fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.