Här nedan finns såser som passar både till kokt och stekt fisk.
Instruktioner
- Krassesås:
Vispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp. Häll i fiskspadet och låt det hela koka i ca 3 minuter.
Tillsätt krassen och smaksätt med citron, salt och peppar.
- Crème fraichesås med citron:
Häll fiskspad och crème fraiche i en kastrull. Låt det koka upp och sedan koka på hög värme i några minuter. Smaksätt med salt, peppar och det rivna citronskalet.
Vid serveringen hälls såsen över fisken och den svarta kaviaren klickas på.
- Gräddfilsås:
Blanda gräddfil och majonnäs. Tillsätt sedan ättiksgurkan, kaprisen och sockret.
Gräddfilsåsen passar speciellt bra till stekt fisk och fiskpinnar.
- Oliv- och tomatsås:
Skiva oliverna och lägg dem i en kastrull tillsammans med chilisås och potatismjölet. Häll i crème fraiche och låt såsen koka upp under omrörning.
- Hummersås:
Häll hummersoppan i en kastrull och tillsätt grädde eller crème fraiche. Låt såsen koka upp och sedan koka i ca 3 minuter. Därefter tillsätts konjaken.
Publicerat den
23 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar