Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

5 såser till torsk och spätta

 
Skriv ut

Här nedan finns såser som passar både till kokt och stekt fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krassesås: Vispa ihop mjölk och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp. Häll i fiskspadet och låt det hela koka i ca 3 minuter. Tillsätt krassen och smaksätt med citron, salt och peppar.
  2. Crème fraichesås med citron: Häll fiskspad och crème fraiche i en kastrull. Låt det koka upp och sedan koka på hög värme i några minuter. Smaksätt med salt, peppar och det rivna citronskalet. Vid serveringen hälls såsen över fisken och den svarta kaviaren klickas på.
  3. Gräddfilsås: Blanda gräddfil och majonnäs. Tillsätt sedan ättiksgurkan, kaprisen och sockret. Gräddfilsåsen passar speciellt bra till stekt fisk och fiskpinnar.
  4. Oliv- och tomatsås: Skiva oliverna och lägg dem i en kastrull tillsammans med chilisås och potatismjölet. Häll i crème fraiche och låt såsen koka upp under omrörning.
  5. Hummersås: Häll hummersoppan i en kastrull och tillsätt grädde eller crème fraiche. Låt såsen koka upp och sedan koka i ca 3 minuter. Därefter tillsätts konjaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.