Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med försvinnande god sås

(5 kommentarer)  
Fläskfilé med försvinnande god sås Fläskfilé med försvinnande god sås Fläskfilé med försvinnande god sås
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt var och en få en egen liten skål med den underbara jordnötssåsen. Den är lika god varm som kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa filén och skär den i ca 6 cm långa bitar. Dela varje bit i fyra remsor. Pensla med olja, salta oc peppra.
  2. Vänd dem i en grillpanna och låt dem steka färdigt i en ugnssäker form i 200º, mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Blanda i en kastrull jordnötssmör, sweet chili-sås, kycklingbuljong och kokosmjöl. Pressa i vitlöksklyftan och koka upp. Låt såsen sjuda under omrörning ett par minuter.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • UllaC 18 maj 2010

    Eftersom vi tycker om mycket sås i familjen, så ökade jag på ingredienserna. 1-1½ dl jordnötssmör (tyckte vi räckte), 1 ½ dl sweet chili, 1 burk kokosmjölk 400 g, 2 vitlöksklyftor, 1 dl kycklingbuljong. Vill inte ändra i receptet eftersom smaken är olika.

  • evaullabritt 18 maj 2012

    Det var verkligen en god sås. Lättlagat dessutom. Toppen.

  • jenniezgirl 23 november 2012

    Riktigt god sås! Men den har skurit sig för mig ett par gånger nu. Nån som har nån idé om vad det är jag gör fel?

  • Pierre82 27 januari 2013

    Kanske är det kokosmjölken som varit för kall när du slog i den? Du kan rädda den när den blivit för grötig genom att köra den med en stavmixer och häll på mer varm kokosmjölk så blir den slät igen

  • evaullabritt 2 augusti 2014

    Jag har gjort den igen. Fortfarande jättegod. Denna gång tillsatte jag en lök och skal och saft från en citron. Särskilt citronskalet lyfte såsen. Hoppas jag gav betyget 5 förra gången jag skrev, man kan tydligen inte ge betyg två gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.