Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna kyckling är precis så spännande och exotisk som namnet antyder. Rätten kan förberedas i god tid, förvaras kallt och sedan bara sättas i ugnen ungefär ½ timma innan gästerna anländer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen så att den är klar, när rätten skall sättas in i ugnen. Skala och hacka löken. Skär baconet i strimlor. Fräs alltsammans ett par minuter, strö över curry. Låt den fräsa med ett ögonblick. Blanda i mjölet och tomatpurén. Tillsätt buljongen och ananasspadet och låt allt koka sakta ca 10 min.
  2. Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna. Dela kycklingen i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse. Lägg i kycklingbitarna, skaka så att mjölet kommer runt om. Bryn kycklingbitarna i matfett. Lägg över i en ugnsäker form. Häll currysåsen över. Grädda rätten i 200 grader ca 35 min. Garnera formen med små äppelskivor och servera rätten med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.