Sökresultat

Din sökning gav 97043 träffar

Philadelphiabullar med saffran
Philadelphiabullar med saffran

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och saffran och värm till fingervarmt. Häll degspadet över jästen o rör om så att den löser upp sig. Tillsätt socker, salt och mj..


Kycklinggryta ”Aji de Gallina”

Aji de Gallina är en smakrik peruansk kycklinggryta. Genom att koka kycklingen hel får den goda buljongen maximalt mustig smak. I originalreceptet kryddas grytan med den gula curry-pastan aji amarilla..Kantarellfylld aubergine
Kantarellfylld aubergine

Aubergine har en mild, smörig smak som kräver lite kraftigare kryddning. Därför är den perfekt till de mer smakrika kantarellerna. Servera som ett lyxigt tillbehör eller som ensamrätt med en blanda..

Rågbröd i lergryta
Rågbröd i lergryta

Detta blir ett väldigt tungt och mastigt bröd och det mättar därför kalasbra. Receptet har jag kopierat rakt av, för det blir otroligt gott.
Stekt oxfilé grillade mackor
Stekt oxfilé grillade mackor

Så gott och enkelt med egen variation av dressingsort och kan varieras till tusen med basreceptet nedan och inga mått är exakta för att det är varma mackor. Det behövs en smörgåsgrill.


Minipavlova med citron- och myntasorbet
Minipavlova med citron- och mynta..

En både läskande och söt - i dubbel bemärkelse - dessert! Har du ingen glassmaskin kan sorbeten göras i en plastform. Rör då lite i den en gång i halvtimmen, tills sorbeten är fast men inte helt is..


Medelhavspytt med halloumi
Medelhavspytt med halloumi

Underbara smakkombinationer i en och samma pytt! Det finns massor av gryn att välja mellan - prova gärna också quinoa, kamutvete eller bulgur.

Lax- och räkpytt med örtkräm
Lax- och räkpytt med örtkräm

Många goda grönsaker får samsas med lax och räkor - en riktig festrätt! Man kan steka alla grönsakerna i ugnen, men stek dem kortare tid än potatisen. Du kan byta ut den färska laxen mot gravad ell..