Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söt och knäckig tomatpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Spännande efterrättspaj med smak av söta tomater. Kombinationen tomat och hemkokt kolasås smakar jättegott och extra smarrigt blir det med vaniljglass till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt smöret och rör ihop degen. Tryck ut degen i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter.
  3. Häll potatismjölet i en sil och sikta det över pajskalet. Skär tomaterna i skivor och lägg dem i formen, gärna i ett fint mönster. Strö sockret över tomaterna.
  4. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 25 minuter. Flytta sedan pajen till mitt i ugnen och grädda i ytterligare ca 10 minuter. Låt den kallna på ett galler.
  5. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt kolasåsen koka i 25-30 minuter, eller tills den har börjat tjockna och fått en fin gyllene färg. Ta kastrullen från plattan och rör ner smöret när såsen har svalnat lite.
  6. Servera pajen med kolasås och vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.