Söt kaka som du gör av rågbröd. Kakan är fylld med en härlig grädde och kolasås. Spännande och annorlunda dessert!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och lägg dem i en kökshandduk. Gnugga av skalet, hacka nötterna i lagom bitar.
- Separera äggulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vänd ner smulat rågbröd. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det i smeten. Tillsätt de hackade nötterna.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Fördela degen i 2 bröade formar ca 16 cm i diameter. Eller täck formarna med bakplåtspapper.
- Grädda brödet längst ner i ugnen ca 25 minuter.
Låt svalna utan bakduk på ett galler.
- Häll ingredienserna till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt såsen koka upp för att sedan småkoka i 5-10 minuter. Såsen blir något stelare när den har svalnat, men den får inte vara för lös.
- Blanda vispad grädde och kolasås. Lägg den ena bottnen på ett fat. Bred gärna lite extra kolasås på den (valfritt). Lägg därefter på gräddblandningen. Lägg på den andra bottnen. Dekorera med valfri frukt eller bär och en kvist citronmeliss.
Publicerat den
28 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar