Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söt rågbrödskaka med kolagrädde

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Söt kaka som du gör av rågbröd. Kakan är fylld med en härlig grädde och kolasås. Spännande och annorlunda dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och lägg dem i en kökshandduk. Gnugga av skalet, hacka nötterna i lagom bitar.
  3. Separera äggulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vänd ner smulat rågbröd. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det i smeten. Tillsätt de hackade nötterna.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Fördela degen i 2 bröade formar ca 16 cm i diameter. Eller täck formarna med bakplåtspapper.
  5. Grädda brödet längst ner i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna utan bakduk på ett galler.
  6. Häll ingredienserna till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt såsen koka upp för att sedan småkoka i 5-10 minuter. Såsen blir något stelare när den har svalnat, men den får inte vara för lös.
  7. Blanda vispad grädde och kolasås. Lägg den ena bottnen på ett fat. Bred gärna lite extra kolasås på den (valfritt). Lägg därefter på gräddblandningen. Lägg på den andra bottnen. Dekorera med valfri frukt eller bär och en kvist citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.