Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatispudding

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En saftig pudding med knäckigt nöttäcke. Det låter kanske märkligt att ha sötpotatis i en dessert, men det är otroligt gott! Glutenfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Picka sötpotatisen och lägg den i en ugnsform. Tillaga mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt potatisen svalna och skala den. Mixa den slät med en mixerstav.
  3. Vispa alla ingredienser till puddingen i en stor skål med elvisp till en luftig smet. Häll smeten i en smord ugnssäker lång form, 2 liter och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  4. Pralintopping: Blanda grovhackade nötter, socker och smör. Ta ut puddingen och fördela pralintoppingen över. Grädda ytterligare 20-25 minuter.
  5. Servera puddingen ljummen med vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.