Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Så här kokar du lax i ugnen"

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Här är det lite tider och mått för att lyckas att koka laxen i ugnen. För att få en saftig och god lax. "Till lilljeppe för kännedom"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Lägg laxen på sidan och mät tjockaste delen över ryggen.
  3. Medan ugnen blir varm smörar du en bit tjockt aluminiumfolie. Lägg fisken över. Salta, peppra och lägg det kryddgröna inuti fisken.
  4. Svep in fisken väl och lägg paketet i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och beräkna följande tider.
  5. 4 cm tjock lax, ca 30 minuter 6 cm tjock lax, ca 40 minuter 8 cm tjock lax, ca 50 minuter
  6. Spara fisksaften för att göra en god sås av.
  7. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • bikbok 18 maj 2009

    Hej, Tack för en bra beskrivning om hur man tillagar lax i ugn, den behövde jag :) /Qristall

  • Lilljeppe 12 september 2009

    Haha, blev full i skratt nu när jag läste att det var till kännedom för mig. Jag sökte efter tider nu när jag håller på med lax igen. Tack så mycket. Jag behövde verkligen detta recept. Kram

  • enjoylife 3 november 2009

    Hej! Ja, det tror jag att det är roligt när andra sparar ens recept. Jag gjorde laxen igår och om du visste vad ditt recept gjorde mig lycklig. Jättegott. Det enda jag såg nu var att jag skulle ha lagt det kryddgröna i fisken och jag lade det ovanpå bara för att jag hade en delad laxsida och så lite klickar med smör. Det gick jättebra det med. Men menade du att när du har en hel lax så skär du bara upp på sidan och kryddar och lägger in det kryddgröna? Jag missade nämligen detta. Tack för jättebra recept och roligt med denna sida här på matklubben. Jag har ännu inte hunnit lägga in något recept som jag själv har men det kommer säkerligen. Ha en bra vecka! Eva

  • gunillabeard 26 december 2009

    Tack det var bra tips.

  • miasbias 25 juli 2010

    Hej, tack, det var ett bra tips. Nu slipper jag springa och kolla laxen hela tiden, eller ännu värrre, servera en torr/ej lagad lax. Tack så jättemycket för det. Tack vare dig ska vi bjuda hem barnen och respektive ikväll på lax... Mvh Miasbias.

  • evaullabritt 20 augusti 2013

    Tiderna stämmer, i all fall för en 4 cm tjock lax. Perfekt. Alla nöjda. Tack för tipset. Det blir en femma och en plats bland höjdarrecepten i min kokbok.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.