- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Att såsen kallas grundsås beror på att den ofta används som grund till stuvningar och olika såser.
Instruktioner
- fräs smör och mjöl utan att de får färg.
vrid ett par varv med pepparkvarnen
späd med hälften av mjölken under uppkok och vispning
(om du gör dubbel sats så koka upp mjölken först)
Arbeta såsen med en ballongvisp så den blir slät
Späd med resten av mjölken och koka ca 8-10 min.
Vispa hela tiden i kastrullen så du inte bränner i botten.
Smaka av med salt & ev mer peppar
Montera med en klick kallt smör för att få en rund smak och en glansig slät sås .
- Tips.
Om du vill använda Béchamel som gratängsås, tillsätt 2 äggulor och 2 dl riven lagrad ost
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar