Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås - Béchamel (vit grundsås)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Att såsen kallas grundsås beror på att den ofta används som grund till stuvningar och olika såser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. fräs smör och mjöl utan att de får färg. vrid ett par varv med pepparkvarnen späd med hälften av mjölken under uppkok och vispning (om du gör dubbel sats så koka upp mjölken först) Arbeta såsen med en ballongvisp så den blir slät Späd med resten av mjölken och koka ca 8-10 min. Vispa hela tiden i kastrullen så du inte bränner i botten. Smaka av med salt & ev mer peppar Montera med en klick kallt smör för att få en rund smak och en glansig slät sås .
  2. Tips. Om du vill använda Béchamel som gratängsås, tillsätt 2 äggulor och 2 dl riven lagrad ost

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.