Sås - Beurre Blanc, smörsås

En smörsås som passar bra till ångkokt elle ugnsbakad fisk
Denna sås är lite 'jobbig' att vispa ihop men väl värd besväret.

Ingredienser

1 dl vitt vin (torrt)
3 finhackade schalottenlökar
3 msk vitvins vinäger
300 g smör (äkta osaltat)
Citronsaft
Salt
Peppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2339
Sparat:
20

Gör så här

Koka lök, vinäger och vin i en kastrull och reducera till ca hälften.
Sila vätskan och tillsätt smöret lite i taget under kravtig vispning på svag värme (smöret skall vara rumstempererat)
Tag bort kastrullen från spisen och fortsätt vispa tills såsen blir fluffig. Tillsätt citronsaften och smaksätt med sal & peppar
Dela

LIKNANDE RECEPT

Beurre recept
av boz1965
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.