Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås - Curry

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Som variant till alla 'färdig-såser' är här ett recept på en klassisk curry-sås bra till t.ex kokt höns

Ingredienser

Instruktioner

Fräs lök, vitlök och äpple i smöret När lök och äpple 'smält' utan att ta färg, pudra över curryn och fräs tillsammans med lök o äpple. Tillsätt mjöl och blanda väl. Späd med buljongen i omgångar under uppkok och vispning. Koka sakta i ca 10 min, vispa då och då. Tillsätt créme fraiche och smaka av med soja och ev. salt. Sila såsen (jag använder silduk, men går bra med fin sil) Montera såsen med 2 msk kallt smör som rundar av smaken och gör såsen mjuk och blank. Servera till kokt höns eller kokt köttkorv e.dy. En söt chutney är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.