Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås - Vitvinsås till fisk

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vitvinssås är alltid gångbart till kokt eller pocherad fisk och kan dessutom användas som bas för olika smaker

Ingredienser

Instruktioner

  1. fräs lök, champinjoner och persilja i smöret utan att det tar färg. Tillsätt mjölet och rör ut ev. klumpar Tillsätt kokande fiskfond och vittvin Koka ca 15-20 minuter Tillsätt grädden och låt koka ned till såsen blir 'simmig' Sila såsen och montera en klick smör
  2. Tips: Jag har alltid hemma Åkessons Vino Bianco, vittvin på tetrapack 2,5 dl som är perfekt till matlagning

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.