Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sabinas cupcakes

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Ganska kladdiga chokladmuffins med riktigt god chocolate cream cheese frosting och Marabou Schweizer choklad. Dessa bakade jag till min kära vän Sabina, därav namnet Sabinas cupcakes.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt
  2. Blanda ihop kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor skål eller bunke. Blanda gärna ihop ingredienserna med hjälp av en gaffel.
  3. Tillsätt ägg, varmt vatten, filmjölk, rapsolja och vaniljsocker och vispa samman med en elvisp tills det blir mjukt och slätt, ett par minuter blir lagom. Se till att allting blandas, skrapa ner från sidorna och rör runt smeten.
  4. Skär Marabou Schweizer chokladen i grova bitar och rör försiktigt ner bitarna i smeten. Ta gärna i hela bitar om du vågar.
  5. Fyll muffinsformarna till 2/3. Baka i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Flytta muffinsen till ett galler och låt dem svalna helt.
  6. Frosting: Låt smöret och philadelphian bli rumstempererat och mjukt. Vispa sedan smöret och philadelphian mjukt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker och kakao och rör ihop. Tillsätt florsocker i omgångar och använd gärna elvispen till hjälp (börja med den lägsta hastigheten för att undvika florsockerkaos i köket hihi) och vispa ihop allt tills det blir krämigt.
  7. Ett tips är att låta frostingen vila i kylskåpet ett tag innan du spritsar, konsistensen blir mer fast och det blir enklare att spritsa. Bred på eller spritsa frostingen på avsvalnade muffins.
  8. Strössla på något valfritt strössel och låt det smaka!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kladd 1 juni 2011

    Mycket goda älskad av mina klass kamrater och familj. Mycket mäktiga så ät inte så mycket före du äter dom ;)

  • Frallan23 1 april 2012

    Helt underbart goda! Har gjort dem 2 ggr nu och är perfekta för chokladälskare! (För er som undrar blir det ca 16 st)

  • random2 6 maj 2012

    Gjorde dessa inför helgen, och blev väldigt nöjd. Måste dock säga att frostingen är godast, själva kakan smakar väldigt mycket choklad. Jag fick även använda dubbla muffinsformar för att kunna fylla så pass mycket utan att det blev kalabalik i ungen, funkade jättebra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.