Denna kaka är till alla chokladälskare! En riktig chokladbomb fylld med söt och god aprikosmarmelad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa det pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, potatismjöl och mjölmix. Rör ner det ihop med den smälta chokladen i äggsmeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form, 23-24 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna i formen.
- Dela kakan i två bottnar. Bred ut marmeladen på den undre bottnen och lägg den andra ovanpå.
- Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt oljan och rör till en jämn smet. Spackla tårtan med chokladen och låt den stelna. Spritsa gärna över lite smält choklad i form av en blomma.
- Servera gärna tårtan med vispad grädde.
Publicerat den
11 mars 2015
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Är det rätt mängd smör i den glutenfria Sachertårtan?