Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sachertårta, glutenfri

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Denna kaka är till alla chokladälskare! En riktig chokladbomb fylld med söt och god aprikosmarmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa det pösigt. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, potatismjöl och mjölmix. Rör ner det ihop med den smälta chokladen i äggsmeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, 23-24 cm i diameter, med löstagbar botten. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna i formen.
  4. Dela kakan i två bottnar. Bred ut marmeladen på den undre bottnen och lägg den andra ovanpå.
  5. Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt oljan och rör till en jämn smet. Spackla tårtan med chokladen och låt den stelna. Spritsa gärna över lite smält choklad i form av en blomma.
  6. Servera gärna tårtan med vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ingrid Peurell 24 mars 2023

    Är det rätt mängd smör i den glutenfria Sachertårtan?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.