Njut tårtan precis som den är eller bjud vispad grädde till.
Instruktioner
- ugn 175 gr
- Smörj och bröa en form, ca 23 cm i diameter. Vispa smör och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna en i taget. Hacka chokladen grovt och låt den smält över vattenbad under omrörning.Tillsätt chokladen i äggsmeten.
Sikta ner mjölet i smeten.Vispa äggvitorna till hårt skum blanda ner sockret lite i taget. Vänd ner dem i chokladsmeten med några tag med slickepotten. Häll smeten i bakformen och släta till den. Grädda kakan i ca 45 min. Låt den kallna på ett bakgaller.
Koka en sockerlag av vatten och strösocker till glasyren. Smält chokladen över vattenbad.Rör ner den i sockerlagen.
Låt glasyren svalna något. Dela kakan i två bottnar. Bred marmeladen mellan bottnarna och lägg ihop dom.
Bred chokladglasyren över kakan och ställ den att svalt så att glasyren stelnar. Dekorera med hackade torkade aprikoser och valnötskärnor.
Publicerat den
3 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod tårta som trotts en del olika moment var enkel att få till. Jag penslade på lite tjekisk rom (vilket jag även hällde i glasyren) vilket jag tyckte blev kanon. Ska försöka hitta en aprikosmarmelad med bitar i till nästa gång då jag tyckte min "sögs" upp för mycket i kakan så lagrena inte blev lika tydliga.