Sachertårta som i Wien

Här avslöjas hemligheten om den berömda tårtan från Hotell Sacher i Wien. Den har en smak av choklad, aprikos och konjak.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, tårt
Betyg (1 röst)
Antal personer
16 bitar

Gör så här

Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Rör ihop matfettet med 1 dl strösocker och vaniljsocker till en luftig smet.

Separera äggulorna och äggvitorna. Blanda ner den smälta chokladen och äggulorna i smörsmeten lite i taget. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner det resterande sockret i äggvitorna lite i taget. Blanda ner äggvitan i chokladsmeten. Blanda mjölet med bakpulvret. Sikta ner det.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 26 cm i diameter, med matfett. Pudra över lite mjöl. Häll i smeten. Ställ in i ugnen och baka ca 55-60 minuter. Låt ugnsluckan vara öppen några centimeter de första 15 minuterna. Låt kakan svalna. Blanda aprikoskrämen. Värm försiktigt upp marmeladen och passera den sedan genom en sil. Blanda ner konjak eller vatten och rör fyllningen jämn.

Dela kakan och pensla på aprikoskrämen. Blanda socker, vatten och choklad i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna lätt. Lägg samman kakan och pensla chokladen över tårtan.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Mörk blockchoklad, Smör eller margarin, Matfett, Strösocker, Vaniljsocker, Ägg, Vetemjöl, Bakpulver, Aprikosmarmelad, Konjak, Strösocker, Vatten, Mörk blockchoklad
Visningar:
3459
Sparat:
46

LIKNANDE RECEPT

Sachertårta recept
Sachertårta
av MrsC
över 2 månader
Sivs Sachertårt
över 2 månader
Kajsas saftiga
över 2 månader
Sachertårta
över 2 månader
Enkel Sachertår
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.