Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sachertårta som i Wien

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Här avslöjas hemligheten om den berömda tårtan från Hotell Sacher i Wien. Den har en smak av choklad, aprikos och konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Rör ihop matfettet med 1 dl strösocker och vaniljsocker till en luftig smet.
  2. Separera äggulorna och äggvitorna. Blanda ner den smälta chokladen och äggulorna i smörsmeten lite i taget. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner det resterande sockret i äggvitorna lite i taget. Blanda ner äggvitan i chokladsmeten. Blanda mjölet med bakpulvret. Sikta ner det.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 26 cm i diameter, med matfett. Pudra över lite mjöl. Häll i smeten. Ställ in i ugnen och baka ca 55-60 minuter. Låt ugnsluckan vara öppen några centimeter de första 15 minuterna. Låt kakan svalna. Blanda aprikoskrämen. Värm försiktigt upp marmeladen och passera den sedan genom en sil. Blanda ner konjak eller vatten och rör fyllningen jämn.
  4. Dela kakan och pensla på aprikoskrämen. Blanda socker, vatten och choklad i en kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna lätt. Lägg samman kakan och pensla chokladen över tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.