Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffran och honungsglass med maräng och hallonsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Hittade det här receptet i mina gömmor. Mycket god och lite annorlunda efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glass: Vispa allt utom grädden pösigt. Vispa grädden separat och blanda ner i äggsmeten. Sätt in glassen i frysen och låt stå i minst 6 tim
  2. Hallonsås: Koka ihop allt till en sås.
  3. Maränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna med ättikspriten och 1 dl av sockret till fast skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
  4. Spritsa eller klicka ut smeten som toppar eller kransar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna släpper papperet, ca 45 min.
  5. Ättikan stärker äggvitan så att smeten blir styvare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.