Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrankaka i långpannan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

30 bitar och 3 poäng per bit. Smalare saffransbröd kan göra saffransbrödet i långpanna istället, det går mycket snabbare och blir så saftigt!!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret tillsammans med saffran och häll i mjölken. Det ska vara fingervarmt. Häll det över jästen. Tillsätt Kesella, socker, salt och ägg. Häll i mjölen lite i taget och arbeta degen. Degen ska vara ganska lös, dvs den ska vara rejält kletig (inte rinig dock) Smörj en långpanna och häll i degen i den. Försök få det jämnt. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • AEtrocity 14 december 2008

    Provade att baka den idag och den blev jättesaftig! Använde dock Kesella vanilj men vet inte om det blev så mycket skillnad på smaken. Tack så mycket för ett bra recept!

  • olretass 25 november 2012

    låter gottigotti,imorgon jag skall testa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.