Krämig pannacotta i två lager med smak av saffran och lingon. Otroligt god och vacker dessert!
Instruktioner
- Lingonpannacotta:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde, lingon och socker i en kastrull. Låt blandningen svalna i några minuter. Rör ner gelatinbladet. Fördela smeten i 4-6 glas eller andra önskade formar och ställ in dem i kylen i ca 2 timmar.
- Saffranspannacotta:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Låt blandningen svalna i några minuter och tillsätt saffranet. Rör ner gelatinbladet. Fördela blandningen över lingonpannacottan och ställ glasen i kylen fram till servering.
- Garnera dem med pistaschnötter eller andra nötter/frön.
Publicerat den
8 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar