Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans- och lingonpannacotta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Krämig pannacotta i två lager med smak av saffran och lingon. Otroligt god och vacker dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lingonpannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde, lingon och socker i en kastrull. Låt blandningen svalna i några minuter. Rör ner gelatinbladet. Fördela smeten i 4-6 glas eller andra önskade formar och ställ in dem i kylen i ca 2 timmar.
  2. Saffranspannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Låt blandningen svalna i några minuter och tillsätt saffranet. Rör ner gelatinbladet. Fördela blandningen över lingonpannacottan och ställ glasen i kylen fram till servering.
  3. Garnera dem med pistaschnötter eller andra nötter/frön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.