- Serverar: 40 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Italienska mandelskorpor med saffran som passar utmärkt till glöggen eller julkaffet. Inte onödigt söta.
Instruktioner
- Hacka mandeln grovt.
- Vispa ihop saffran och ägg. Tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
- Blanda ner mandeln, vetemjöl och bakpulver. Degen ska vara jämn och ganska kletig.
- Fördela smeten I tre längder på en plåt. Ett tips är att använda en sprits med lite större öppning.
- Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 15 minuter.
- Låt kaklängderna svalna något och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm tjocka bitar.
Sätt sedan tillbaka dem i ugnen för att de skall få torka. Mitt i ugnen i 75 grader ungefär en timme.
Publicerat den
6 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar