Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffrans biscotti

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Italienska mandelskorpor med saffran som passar utmärkt till glöggen eller julkaffet. Inte onödigt söta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mandeln grovt.
  2. Vispa ihop saffran och ägg. Tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.
  3. Blanda ner mandeln, vetemjöl och bakpulver. Degen ska vara jämn och ganska kletig.
  4. Fördela smeten I tre längder på en plåt. Ett tips är att använda en sprits med lite större öppning.
  5. Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 15 minuter.
  6. Låt kaklängderna svalna något och skär dem sedan på snedden i ca 2 cm tjocka bitar. Sätt sedan tillbaka dem i ugnen för att de skall få torka. Mitt i ugnen i 75 grader ungefär en timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.