Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransäpple med syrlig vanilj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En läcker och god juldessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur äpplena, skär i 2 centimeter stora tärningar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna.
  2. Koka upp vatten, saffran, citronsaft, socker och OBS hälften av vaniljfröna.
  3. Lägg i äppeltärningarna i den kokande lagen och koka dem mjuka. Kolla noggrant så att de inte blir överkokta och låt dem svalna i saffranslagen.
  4. Rör samman 2 matskedar socker med yoghurten och resten av vaniljfröna.
  5. Skeda upp äpple och lag i små portionsglas, skeda på lite syrlig yoghurt eller servera yoghurten vid sidan av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.