Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbröd i långpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Lätta att göra och underbart saftiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader och blanda ut med jästen.
  2. Stöt saffran och socker i mortel, blanda med mjölkblandningen. Tillsätt kesella, salt och mjölet, lite i taget. Blanda ihop till en slät deg och låt jäsa i 30 min.
  3. Knåda degen och dela den på hälften, kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär rullarna ca 2 cm tjocka. Det ska bli ca 40 bullar.
  4. Smöra en långpanna och lägg i bullarna, låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 15-20 minuter i nedre delen av ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Amiie88 12 december 2008

    Hej! Hade tänkt testa detta recept men undrar en sak, ska det vara 1,5 dl socker eller?För du har inte skrivit ut måttet, och ska det vara 1,5 liter mjöl eller? // Amie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.