En lyxig varmrättsvariant på den klassiska brödpuddingen.
Räcker till ca 10 julbordsportioner.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175°.
- Hetta upp en panna med smör. Fräs löken och vitlöken gyllenbruna. Smaka av med salt och peppar, vänd i russinen. Låt svalna.
- Blanda löken med brödet och osten.
- Smörj en ugnsform och lägg i bröd- och lökblandningen.
- Blanda ihop saffran, äggen och mjölken, smaka av med salt och peppar. Häll det över bröd- och lökblandningen, se till att det sugs upp ordentligt.
- Låt stå i 10 minuter, pressa då och då.
- Baka av i ugn i 25–30 minuter. Låt stå en stund innan servering.
- Jättegod till rostad rödbets- och getostsallad.
- 10 Bufféportioner.
Publicerat den
30 november 2011
Skriv kommentar