Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar med nougat och mandelmassa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Bullar för den riktigt sötsugne. En lite ovanligare variant av det så vanliga saffransbrödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält maragarinet och häll i den kalla mjölken och värm till 37 grader.
  2. Rör ut jästen i lite av degvätskan och blanda det med resten av degvätskan, tillsammans med socker, salt, ägg och saffran (som du först kan stöta i en mortel med lite socker).
  3. Tillsätt vetemjölet lite i taget tills att degen får en bra konsistens (det kan variera lite hur mycket som behövs men man får räkna med minst 1 liter).
  4. Arbeta degen i assistent i några minuter eller för hand tills den släpper bunken. Ställ den att jäsa på varm och dragfri plats under bakduk i ca 30-45 min eller tills den jäst till dubbel storlek.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den en stund. Kavla sedan ut den till en tunn platta och bred på relativt rikligt med rumsvarmt margarin.
  7. Riv mandelmassa på den grova sidan av rivjärnet och strö över mandelmassan på degplattan. Hyvla sedan (med osthyvel) den kylskåpskalla nougaten och lägg nougat med jämna mellanrum på degplattan.
  8. Rulla ihop degen, skär i bitar och lägg i pappersformar för att jäsa på plåten i ytterligare ca 1/2 timme och täck bullarna med bakduk.
  9. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och grädda i ca 5-10 minuter tills bullarna har fått en vacker färg. Ta av dem från plåten och låt dem kallna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elinkristin66 12 oktober 2011

    Har ni "gottegrisar" i närheten eller kanske du själv är en? Då passar de här bullarna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.