- Serverar: 40 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Bullar för den riktigt sötsugne. En lite ovanligare variant av det så vanliga saffransbrödet.
Instruktioner
- Smält maragarinet och häll i den kalla mjölken och värm till 37 grader.
- Rör ut jästen i lite av degvätskan och blanda det med resten av degvätskan, tillsammans med socker, salt, ägg och saffran (som du först kan stöta i en mortel med lite socker).
- Tillsätt vetemjölet lite i taget tills att degen får en bra konsistens (det kan variera lite hur mycket som behövs men man får räkna med minst 1 liter).
- Arbeta degen i assistent i några minuter eller för hand tills den släpper bunken. Ställ den att jäsa på varm och dragfri plats under bakduk i ca 30-45 min eller tills den jäst till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den en stund. Kavla sedan ut den till en tunn platta och bred på relativt rikligt med rumsvarmt margarin.
- Riv mandelmassa på den grova sidan av rivjärnet och strö över mandelmassan på degplattan.
Hyvla sedan (med osthyvel) den kylskåpskalla nougaten och lägg nougat med jämna mellanrum på degplattan.
- Rulla ihop degen, skär i bitar och lägg i pappersformar för att jäsa på plåten i ytterligare ca 1/2 timme och täck bullarna med bakduk.
- Pensla med ägg och strö över pärlsocker och grädda i ca 5-10 minuter tills bullarna har fått en vacker färg. Ta av dem från plåten och låt dem kallna under bakduk.
Publicerat den
6 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har ni "gottegrisar" i närheten eller kanske du själv är en? Då passar de här bullarna!