Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pernillas saffransbullar

(16 kommentarer)  
Pernillas saffransbullar Pernillas saffransbullar
  • Serverar: 45-50 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Har bakat många olika saffransbullar genom åren, men de här slår alla tidigare jag bakat. Fluffiga, saftiga, smakrika, så jätte, jättegoda..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, slå i mjölken och låt blandningen bli lite ljummen. Rör ut jästen med lite av degspadet tillsätt saffran och rör tills det löser sig.
  2. Arbeta in övriga ingredienser till degen. Börja med den mindre mängden mjöl och arbeta till en smidig deg. Jäs i 40 min.
  3. Blanda under tiden smör, socker, kryddor och mandel eller mandelmassan till fyllningen.
  4. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Ta i lite mer mjöl om så behövs - men inte i överkant, saffransbröd blir lätt torrt.
  5. Forma tre längder och dela i lagom stora bitar. Rulla till bullar och ställ dom i formarna, eller lägg på plåt med bakplåtspapper.
  6. Tryck ett ganska djupt hål i varje bulle med hjälp av t ex baksidan på skaftet av en bordskniv och fördela i fyllningen. Jäs 25 min. Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter, i vanlig ugn på 250 g, i varmluftsugn på 225 g.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • lottaplott 2 december 2009

    Dessa bullar gör alltid min mamma och det finns inga godare saffrasbullar tycker jag!

  • gerdann 28 februari 2010

    Håller med klart godaste saffransbullarna. Jag har även gjort dessa utan saffran. Mycket goda vetebullar blir det då.

  • Mati 4 mars 2010

    Hejsan, de här bullarna påminner om något som säljs här i alla affärer i Tran¨s ,. Då kallas de Kanelbroscher och har vetedeg ,men fyllningen verkar vara densamma kanske minus mandelmassan. :-) Kul!!

  • CiinaC 31 oktober 2010

    Suveränt goda, jag gjorde hälften med vaniljkräm, och det var oxå smaskens! Tyvärr glömde jag smörja dom, men det gick bra att dutta på lite "glans" när dom var klara

  • Cassiopeya 20 november 2010

    Supergoda! Gjorde också en spännande variant där jag kavlade ut degen, bredde på smör och mandelmassa, vek över och stansade ut figurer med papparkaksmått =) Vart supergott!

  • gerdak 10 december 2010

    Mycket goda saffransbullar. Barnen älskade dem.

  • Farinelli 17 december 2010

    Suveräna!

  • wwolter 17 december 2010

    Så fantastisk goda. Tack för att du har delad recepten :-)

  • Luotte 30 december 2010

    Så goda!!

  • missQ 31 oktober 2011

    Bakade 2 satser förra julen och har bjudit många besökare på. De är fantastiska!

  • spaceylover 30 november 2011

    jätte mumsiga :)

  • flabban 12 december 2011

    Goda, saftiga och lätta att baka. Kommer att bli en årlig favorit. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • annwik70 9 december 2012

    Lika goda detta året. Kan varmt rekommendera detta recept.

  • gabri11 14 december 2012

    Så himla saftigt goda, och inte särskillt svåra att baka heller !! Kan varmt rekommenderas

  • Helena0 1 december 2013

    Jättegoda saffransbullar! Jag gjorde dem med glutenfritt mjöl och de blev riktigt luftiga (vilket inte är det vanligaste) Tack för receptet!

  • Takiim 9 december 2014

    Hur stora ska man rulla dem? Hur många blir det? Tacksam för hjälp.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.