Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar

(7 kommentarer)  
Skriv ut

Ja, jag vet att jag är ute i väldigt god tid :) Men den här degen kan du göra utan saffran också och få vanliga vetebullar. Otroligt goda med supergod fyllning!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll i mjölken. Låt det bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke och lös den med degvätskan. Riv potatisarna och ha i alla ingredienser. Kavla ut till en rektangulär platta och bre fyllningen över och strö ev. ut lite russin. Rulla ihop och skär ganska breda bitar. Ta skaftet på en bordskniv och tryck till på mitten av varje degbit. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  2. Grädda i 225° i ca 10 minuter.
  3. Tips: Jag brukar göra mer fyllning än vad receptet anger, ca ½ sats till!
  4. Fler av mina recept hittar du på min blogg: http://cayennesrecept.blogspot.com/

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • eva_jonte 27 november 2009

    potatis? har jag aldrig sett i ett bullrecept, blir det saftigare av det?

  • Cayene 29 november 2009

    Japp, potatisen gör brödet mjukt.

  • Cayene 29 november 2009

    Hmm, glömde skriva att i receptet med tutull som jag gör (tutull = mjuk tunnbröd från Rättvik) så har potatis använts som ingrediens i alla tider. Detta för att det gjorde brödet mjukt och följsamt. Kom på att jag inte lagt uppdet receptet här så då får jag lov att göra det då :)

  • oscarthim 5 april 2010

    Jättegoda. Jag gjorde dem utan saffran (med min vanliga fyllning). Ska jag baka bullar numera så ber familjen om de med potatis i!

  • Bitteri 12 november 2010

    Ska inte degen jäsa en enda gång ??

  • Cayene 12 november 2010

    Jag brukar aldrig jäsa degarna :) Antagligen är det fel men när jag gjort degen så delar jag den i mindre "ämnen" och bakar ut. Jag bakar ut ett ämne åt gången och under tiden jäser de andra ämnena. Det jag bakade ut först jäser medan jag bakar ut de andra. SEN startar jag ugnen när all deg är utbakad. När ugnen är varm gräddar jag den första plåten osv. På så vis "smygjäser" degen :)

  • Pepsipuh 5 december 2010

    Provade detta recept idag. Det blev de godaste saffransbullarna jag någonsin ätit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.