Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar

 
  • Serverar: 50-60 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Syllebullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp mjölk i en kastrull och blanda i allt saffran. Sjud ett par minuter tills allt saffran blandats med mjölken. Tag av från spisen och häll mjölken i degbunken tillsammans med smöret, blanda i kesellan när smöret har smält, knäck ägget i degvätskan.
  2. Smula ner jästen i en liten skål och häll på socker och salt, rör tills jästen har smält. Blanda ner socker/jästlöningen i degvätskan när den har svalnat tillräckligt. Arbeta på låg hastighet in mjölet, lite i taget. Öka hastigheten och arbeta degen väl i cirka fem minuter. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek. ca 45 min.
  3. Blanda under tiden degen jäser, alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
  4. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 1/2 cm tunn platta. Bred ut fyllningen och rulla ihop. Skär varje rulle i ~25 bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper eller bullformar. Låt jäsa 20-30 min.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.