Häll upp mjölk i en kastrull och blanda i allt saffran. Sjud ett par minuter tills allt saffran blandats med mjölken. Tag av från spisen och häll mjölken i degbunken tillsammans med smöret, blanda i kesellan när smöret har smält, knäck ägget i degvätskan.
Smula ner jästen i en liten skål och häll på socker och salt, rör tills jästen har smält. Blanda ner socker/jästlöningen i degvätskan när den har svalnat tillräckligt. Arbeta på låg hastighet in mjölet, lite i taget. Öka hastigheten och arbeta degen väl i cirka fem minuter. Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek. ca 45 min.
Blanda under tiden degen jäser, alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 1/2 cm tunn platta. Bred ut fyllningen och rulla ihop. Skär varje rulle i ~25 bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper eller bullformar. Låt jäsa 20-30 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Låt svalna på galler.