Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar med fikonfyllning

 
Skriv ut

Vilka bullar - vackert guldgula - underbar fyllning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Saffransbullar: Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull häll på mjölken och låt den bli ljummen 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om. Tillsätt saffran socker salt och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
  2. Häll upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i ca 40 bitar och rulla varje bit till en rund bulle som sedan rullas ut till fingertjocka längder. Forma till lussekatter och låt dem jäsa under en duk på en plåt med bakplåtspapper ca 30 minuter.
  3. Gör fikonfyllningen under tiden och spritsa sedan lite fyllning i varje snurra på lussekatterna. Vispa upp ägget och pensla och strö över lite pärlsocker. Baka av i ugnen på 225 grader ca 8-10 minuter. Låt bullarna svalna under duk på ett galler.
  4. Fikonfyllning: Klipp bort stjälkarna på fikonen. Finhacka fikonen och blanda med övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda under omrörning ca 3-5 minuter. Låt svalna något och fyll upp en engångsspritspåse eller en pappersstrut med fyllningen. Baka ut bullarna enligt ovan och fyll dem med fyllningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.