Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar med vanilj

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Väldigt gott..men sött!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grunddeg: Smält smöret och tillsätt mjölk och saffran, värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Tillsätt socker, salt och ägg. Arbeta in vetemjölet lite i taget, spara lite till utbakningen, och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter. Stjälp upp på mjölat bakbord.
  2. Saffransbullar med vanilj: Dela degen i tre bitar och forma till runda bollar. Rulla till längder och skär varje i 10-12 bitar. Rulla runda bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Gör vaniljkrämen en anvisning på marsanpulverförpackningen. Tryck en grop med fingret i varje bulle och fyll med vaniljkrämen. Sätt ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa i 30 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Smält smöret under tiden och häll sockret på en tallrik. Doppa de varma bullarna i det smälta smöret. Rulla dem sedan i sockret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.