Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullar med vit choklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

En god julig saffransbulle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölk och smör till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken.
  2. Stöt saffran i en mortel med lite socker och blanda ned i vätskan tillsammans med salt och socker.
  3. Rör i mjöl lite i taget, tills degen är blank. Låt degen jäsa under duk i 30 min.
  4. Kavla ut halva degen till 2 st plattor. Bred smör ovanpå och strö ut hackad vit choklad och socker.
  5. Rulla ihop den och skär ut bitar ca 2 cm breda. Låt jäsa ca 10 min, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda i ugn ca 10-15 min på 200 grader.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zonale 3 december 2008

    Saftiga och goda. Fyllningen med vit choklad kan verkligen rekommenderas. Full pott!!

  • puzzelpuzz 10 december 2008

    Skulle inte vilja säga att det var full pott faktiskt. De var JÄTTESÖTA och näst intill sliskiga. Det kändes även som det var kort jästid. Jag kommer inte att baka dem igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.