Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria saffransbullar

(1 kommentar)  
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Dessa blir som vanliga saffransbullar, saftiga och mjuka! Hur många? Det beror på vilken storlek du vill ha på dom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225grader.
  2. Smält smör och värm mjölken till 37 grader. Rör ut jästen i lite degspad och tillsätt resten av degspadet, rör i saffran. Häll i fiberhusk och låt stå 5-10 minuter.
  3. Tillsätt nu salt, socker, ägg och kesella. Rör om. Tillsätt mjöl (spara lite till ubakningen). Jäs degen i 30-40 minuter, känn med fingret på degen, åker gropen upp är de färdigjäst.
  4. Gör valfri formar på dina lussebullar, dekorera och låta jäsa ytterligare 20-30 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg och grädda i ca 8 minuter. (5-10 minuter beroende på storlek).
  5. Låt svalna under bakduk. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • karolinsan 6 februari 2013

    Helt fantastiska blir dem! Provade att byta saffran mot kardemumma Och vips så blev det semmelbullar :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.