Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbulle med vanilj

 
  • Serverar: 45 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Saffransbullar är gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med en mortelstöt eller kavel på påsen. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och låt det bli ca 37 grader.
  2. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om. Rör ner kesella, socker, ägg och salt. Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Strö lite mjöl över degen och täck den med bakduk. Låt jäsa 30-45 min.
  3. Fyllning: Rör matfettet, socker och vaniljsocker smidigt.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda eventuellt degen med resterande mjöl och dela den i 2 delar.
  5. Kavla ut varje del på mjölad bänk till en kaka ca 25x60 cm. Bred på fyllningen. Vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen. Skär ca 2-3 cm breda remsor, dela dem på mitten men låt dem sitta ihop i övre kanten. Sno ihop till en knut. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck dem med en bakduk och låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
  7. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Låt dem kallna på galler övertäckta med bakduk.
  8. Blanda stött kardemumma i fyllningen om du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.