Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransbullpanna

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gör det smidigt för dig i år, baka i långpanna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt grädden och värm till fingervarmt ca 37º.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sirap, socker, salt, kesella, saffran och ägg.
  3. Blanda i mjölet, litet i sänder, tills degen släpper bunkens kanter. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
  4. Klä långpannan med bakplåtspapper. Riv mandelmassan. Skala och tärna äpplena och doppa dem i kokande vatten.
  5. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Dela degen i 2 bitar som kavlas ut på mjölat bakbord till rektangulära plattor. Bred ett tunt lager smör/margarin på degplattorna. Strö över den rivna mandelmassan, russinen och mandeln.
  6. Rulla samman. Skär rullarna i bitar som ställs i långpannan.
  7. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
  8. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i cirka 25 minuter.
  9. Låt svalna på galler under duk.
  10. Tips! Man kan istället för en stor långpanna lägga bullarna i flera mindre formar.

Kommentarer (1)

  • Maahl 20 december 2009

    Fantastiskt goda och saftiga, men mycket pill med fyllningen. Fast det var det värt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.