Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransdoftande cheesecake

 
Skriv ut

Ett måste till jul.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda krossade pepparkakor, krossad mandel och smält smör till en tjock smet. Tryck ut i en form med löstagbar botten. Ställ i kylskåpet.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Smält chokladen (enklast i vattenbad över en kasrull med kokande vatten) .Blanda samman smält choklad, ost, saffran och florsocker till en jämn smet .Blanda sist ner den vispade äggvitan.
  3. Bred ut fyllningen över pepparkaksbotten i formen. Ställ i frysen.
  4. Serveringstips: Ta ut tårtan en halvtimme före servering så är den lagom hård att äta. Njut den tillsammans med kaffe eller glögg!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.