Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransdoftande fiskgryta med Basilikacrème och bröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

ICA Buffé nr 11 2011

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis och morötter i cm-stora bitar. Ansa och skär fänkål och purjolök i strimlor. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs vitlök och purjolök 2-3 minuter i olivolja i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt saffran och tomatpuré. Fräs ytterligare 1 minut.
  3. Tillsätt morot, fänkål och potatis. Fräs ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond och timjan. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Låt småkoka under lock ca 30 minuter, tills potatis och morötter är mjuka.
  6. Skär fisken i 2-3 cm stora bitar. Lägg i grytan och ta från värmen. Låt stå med lock ca 8 minuter, tills fisken är klar.
  7. Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkor och dillvippa
  8. Basilikacrème & Bröd: Sätt ugnen på 250°C.
  9. Skär brödet i sneda skivor, ca 1 cm tjocka.
  10. Blanda äggulor, vinäger, senap och basilikablad i en blender eller matberedare. Mixa ihop och tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  11. Smaka av med salt och peppar. Lägg hälften av basilikacrèmen i en skål att servera till grytan Saffransdoftande fiskgryta.
  12. Rör ner parmesanen i resten av crèmen och bred på brödskivorna. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  13. Gratinera i övre delen av ugnen 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.