- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En underbart god fisksoppa. Värmande och god i höstrusket. Viktväktarrecept
Instruktioner
- Börja med att göra aiolin:
Rör ihop crème fraiche, majonnäs och vitlök till aioli. Låt dra tills soppan är klar.
- Soppan:
Hetta upp oljan i en stor gryta. Bryn fänkål i olja tillsammans med purjolök och saffran. Häll på buljongen och koka sakta under lock 10-15 minuter. Häll i vin, spadet från musslorna och matlagningsgrädde. Låt sjuda ihop. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg i, koka sakta ett par minuter tills de är vita. Smaka av med salt och peppar. Dra grytan av värmen och rör i räkor, musslor och dill.
- Vitlöksbröd:
Klyv baguetterna och gnid in snittytan men den delade vitlöksklyftan. Sprödvärm i ugn i 250 grader.
- Servera soppan med aioli och baguette.
Publicerat den
18 september 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ja, denna soppa är god. Hade själv tänkt skriva in den.