Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransdoftande laxgratäng

 
Skriv ut

Njut av värmande fiskgratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 200° - 250° Salta och peppra på laxen. Lägg fisken i en smord ugnsäker form. Täck formen med folie och tillaga fisken mitt i ugnen 10 min på 200°. ( Häll av och spara fiskspadet som bildas, det ska användas i såsen.)
  2. Gratängsås: Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl och rör om. Spä med grädde och fiskspad ( krabbspad går också bra.) Låt såsen koka under omröring 3-5 min. Tillsätt krabba, saffran och riven ost. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Rör ner äggulorna i potatismoset. Spritsa eller klicka ut moset i formen. Häll gratängsåsen över fisken. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 min på 250 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.